• szláv
  • Magyar
  • angol
Tel.: 0903 105 654 | Email: info@optikaoros.sk | Nyitvatartás: Hé-Pé: 9:00-12:00 a 13:00-18:00 | Szo: 9:00-12:00 | Va: Zárva

 

Napszemüvegek

A káros UV-sugárzás nem csak a bőrünket, hanem szemünket is veszélyezteti. Ennek ellenére kevés ember tart igényt valóban minőségi napszemüvegre. Megelégszenek az olcsóbb változatokkal, amelyek gyengébb UV-szűrőt tartalmaznak, viszont hosszú távon többet ártanak a szemeinek, mint amennyit segítenek. A hosszútávú, intenzív napsugárzásnak kitett szemek különleges védelmi funkciójukkal védekezhetnek, de gyorsabban elfáradnak és túlterheltté válnak. A napsugárzásra különösen érzékeny személyeknek nem szabad alábecsülniük a minőségi napszemüvegek rendszeres használatát, éspedig egész évben, nem csupán a nyári hónapok során lenne javasolt viseletük.

Érdekelnek a napszemüvegek

Kapcsolat

A megfelelő napszemüveg kiválasztásánál szakmai segítséget nyújtunk Önnek. Szükséges figyelembe vennünk az esetleges szemproblémákat, és ehhez mérten választani tónust és az üveg fajtáját. A mínuszos dioptriával rendelkező páciensek általában érzékenyebbek a fényre, egyesek akár fotofóbiásak (túlérzékenység a fényre), ezért sötétebb üvegű szemüveget kell viselniük, ami biztonságosabb és kellemesebb tartózkodást biztosít számukra a tűző napon.

A legnépszerűbbek a barna és szürke színezésű üvegek, mivel ezek minimálisan torzulnak. Sofőrködéshez a polarizáló hatású napszemüvegek ideálisak, amelyek csökkentik a retinába visszaverődő fény mennyiségét, így kiküszöbölik az intenzív káprázást.

A napszemüveg kiválasztásánál fontos tényező a fényáteresztés az üvegen keresztül. Felbecsüljük az UV-filtert is, amelynek 400 nanométeresnek kellene lennie, ami azt jelenti, hogy, kiszűri a veszélyes ultraibolya sugarakat. Ha az üvegen a 100% UV jelölés található, az még lényegében nem mond semmit a napszemüveg minőségéről. Kétség esetén látogasson el látszerészetünkbe aktuális napszemüvegének UV-szűrő méréséhez.