• szláv
  • Magyar
  • angol
Tel.: 0903 105 654 | Email: info@optikaoros.sk

 

Kontaktlencsék alkalmazása

A kontaktlencsék alkalmazásánál elengedhetetlen a szakmai segítség. Ha a páciens nem szakszerűen vagy idegesen végzi a felhelyezést, akár komoly sérülést is okozhat ezzel magának. Boltunk bensőséges környezetében megtanítjuka lencsék kényelmes alkalmazására. A gyakorlati részen kívül megismertetjük a higiéniai szabályokkal, a lencse karbantartásával, a kezelés valamint a felületi károsodás elkerülésének módjával, illetve a szem védelmét elősegítő használattal.

Szeretné kipróbálni a kontaktlencséket?

Bejelentkezés konzultációra

Általában egy pár ajánlott lencsét kap tőlünk a próbaidőszakhoz, részletes utasításokkal együtt. A megadott időpontban visszatér üzletünkbe egy ellenőrző konzultációra, ahol optomeristánkkal megbeszélheti milyen típusú lencsékre lesz szüksége a továbbiakban, vagy igény szerint típust is válthat.

A lencsék viselése komoly követelményeket támaszt a tulajdonosukkal szemben, mivel figyelembe kell venni a hordásukhoz fenntartott időt, amely típustól függ: egynapos, egyhetes, egy hónapos vagy három hónapos. A hivatalos viselésre meghatározott időt semmiképp sem szabad túllépni, külünben legjobb esetben is a szemgyulladás kockázatát növeli, különösen a nem higiénikus kezelés esetén akár kötőhártya-gyulladás is felléphet.